activiteiten

Doe mee met de buurtactiviteiten en leer je buren nog beter kennen!

Hieronder staan allerlei buurtinitiatieven, waar je je bij kunt aansluiten. Als je belangstelling hebt voor één van deze initiatieven kun je een mailtje sturen naar info@stadsdorpweteringplus.nl. Dan zullen wij de initiatiefnemers vragen contact met je op te nemen.

De leesclubs

foto leesclub

Omdat de belangstelling voor de leesclubs nogal groot is, kent het stadsdorp inmiddels drie leesclubs. Zo’n club bestaat uit zes tot acht personen die elkaar één keer per maand bij iemand thuis treffen. Gezamenlijk wordt een te lezen boek gekozen. Eén persoon bereidt een inleiding voor over het gekozen boek. De keuze is nogal breed en afhankelijk van de eigen voorkeur. Het gaat om zowel hedendaagse als klassieke literatuur, maar ook non-fictie kan aan bod komen.

Voor die laatste interesse heeft zich nu een nieuw initiatief aangediend. Twee stadsdorpsgenoten willen graag een leesclub starten die zich vooral richt op politieke non-fictie (zowel Nederlands- als Engelstalig). In de volgende afbeelding krijg je een beeld van de focus die hen voor ogen staat. Als je dat ook leuk vindt, stuur dan een mailtje naar info@stadsdorpweteringplus.nl.


De filmclubs

Net zoals voor de leesclub bestaat voor het gezamenlijk bezoeken van een film ook grote belangstelling en telt het stadsdorp inmiddels twee filmclubs. De eerste filmclub kiest voor elke tweede dinsdag van de maand bij toerbeurt een film uit.  De tweede filmclub kiest de dag en de film in overleg met de deelnemers. Na afloop praten ze gezellig na in een café.


De museumgroep

museumclub

De museumgroep  gaat in het weekend zo af en toe met een paar buurtgenoten naar nieuwe exposities/bijzondere gelegenheden of bestaande collecties. Bijvoorbeeld het Rijksmuseum, het FOAM, of eenmalige bezoekjes aan het Light Festival.  Je hoeft geen kunstkenner te zijn; het belangrijkste is dat je deze dingen leuk vindt.


 

De architectuurhistorische wandelingen

architectuurwandeling

Architectuurhistorische wandelingen onder begeleiding van Ludy Giebels, lid van het Cuypergenootschap. De wandelingen door 19de en 20ste eeuwse wijken zoals als Staatsliedenbuurt, Oosterparkbuurt en Bijlmer nemen ongeveer twee uur in beslag. Laat je verrassen door de prachtige architectuur, ook in de sociale woningbouw van Amsterdam!

 


De wandelclub voor senioren

Deze groep organiseert korte wandelingen van maximaal één uur, met name geschikt voor buurtgenoten die wat minder makkelijk vooruit komen.

wandelclub seniorenDus bijvoorbeeld de gevelstenen bekijken op en rond de Bloemgracht. De groep stapt op de tram en loopt op zijn gemak de buurt in. Iedereen houdt rekening met elkaar en er zijn voldoende horecagelegenheden in de buurt waar een tussenstop gemaakt kan worden.  Als je je aanmeldt krijg je tijdig bericht over de volgende wandeling. Je kunt ook in de agenda van het stadsdorp zien wanneer de eerstvolgende wandeling zal plaatsvinden.

foto Ursula

Ursula Schutter (hier rechts afgebeeld) heeft de organisatie op zich genomen.

 

 

 


De buurtborrel

 

CafedeWetering

Buurtgenoten ontmoeten elkaar elke maand op een in overleg te bepalen dag om 17:30 uur in Café De Wetering (hoek Weteringstraat/Derde Weteringdwarsstraat) of een ander buurtcafé om even bij te praten.  De precieze dag en locatie wordt vooraf gemeld aan de deelnemers. Als je je vooraf aangemeld hebt, krijg je enkele dagen vooraf bericht wanneer en waar de borrel plaatsvindt.

 


Het koffie-uurtje

foto Ans

Ans Boogers nodigt buurtgenoten uit voor een maandelijks koffie-uurtje op elke eerste donderdag van de maand om 11:30 uur in Café Mulder (zuidelijke hoek van de Weteringschans en de Vijzelgracht). koffie

Buurtgenoten kunnen dan gezellig bijpraten over de ontwikkelingen in de buurt. Als je je aanmeldt ontvang je enkele dagen vooraf een herinnering. Maar je kunt natuurlijk ook langskomen zonder aanmelding vooraf. Aarzel niet, want Café Mulder heeft een mooi terras in de zon, dus zeker in het voorjaar is het een genot om daar te zitten!


De restaurantgroep

restaurant

Heb je altijd al eens het (nieuwe) restaurant willen bezoeken waar iedereen zo enthousiast over is? Meld je dan aan door te klikken op deze tekst voor het eetgroepje dat maandelijks in onderling overleg eetadresjes bezoekt waarover is geschreven en zo mogelijk een interessante korting wordt aangeboden. Om onderling contact te bevorderen streeft de groep naar een maximale grootte van 8 personen.


Wetering Groen

Wetering Groen is een actieve groep buurtbewoners die zich bezighoudt met:

  • De kruidenpluktuin in het 1e Weteringplantsoen
  • De boombakken in de Weteringbuurt
  • De boomspiegels op het Feduzziplein
  • Inrichting van het Kostplein
  • Inrichting van het WeteringPark
  • Inrichting van het Weteringcircuit

De kruidenpluktuin t/o Weteringschans 113-115
is er voor iedereen. Het is een plek waar je buren kunt
ontmoeten, kruiden plukken, thee drinken, recepten uitwisselen; waar je kunt zaaien, planten, wieden en van tijd tot tijd workshops volgen (bv kruiden drogen en verwerken). De buurtgenoten werken er iedere vrijdagmiddag  van 16:00 tot 19:00 uur. Je kunt met hen contact opnemen via ons mailadres of door te klikken op deze tekst.

 

Geef een reactie