Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

architectuurwandelingen

5 maart om 10:30 - 12:30

Vanaf 5 maart zal Ludy Giebels opnieuw een reeks architectuurwandelingen organiseren. Zij zal de wandelingen die zij de afgelopen jaren heeft gedaan herhalen. Men kan zich hiervoor opnieuw aanmelden via info@stadsdorpweteringplus.nl.

De opzet is aldus: elke eerste zondag van de oneven maand vindt een wandeling plaats. Op de eerste zondag van de even maanden worden de architectuurwandelingen georganiseerd door Thea de Jager. Zij zullen allemaal zich afspelen buiten de grachtengordel, dus bijvoorbeeld, Staatsliedenbuurt, Oosterparkbuurt en Pijp. Maar ook Bos en Lommer, Bijlmermeer, Nieuw-West en Amsterdam Noord e.a. komen aan de beurt.

Het programma is als volgt: om half elf koffiedrinken ergens aan het begin van de tocht, een uitleg over de geschiedenis van de betreffende buurt, waarbij de stedenbouwkundige aanleg en de architectuur de revue passeren. Om 11.00 uur beginnen we te lopen. De wandeling duurt zo’n anderhalf à twee uur. Ieder die onderweg eerder wil afhaken, kan dat doen: dank zij het voortreffelijke openbaar vervoer van Amsterdam zal er in principe altijd wel een tram- of bushalte in de buurt zijn. Het zullen niet altijd rondwandelingen zijn waarbij we terugkomen op hetzelfde punt, maar dat zal bij de uitnodiging worden meegedeeld.

De wandeling van 5 maart zal plaatsvinden rond de oudste nog bestaande sociale woningbouwcomplexen  van Amsterdam: de Van Houweningenstraat en Hogerbeetsstraat. De deelnemers verzamelen zich om 10:30 uur in het sympathieke Bosco, Eerste Constantijn Huygensstraat 7-9 (= op het pleintje waar de Bosboom Toussaintstraat uitkomt).

Gegevens

Datum:
5 maart
Tijd:
10:30 - 12:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Ludy Giebels
Telefoon:
020-6249864
E-mail:
ludygiebels@xs4all.nl
Close Search Window
Naar de inhoud springen