Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

terugkoppeling brainstorm

21 maart om 19:30 - 21:30

Op 21 april zullen we om19:30 uur in de Tweede UItleg de uitwerkingen bespreken van de brainstorm van 17 januari jl. Daarin stond de vraag “hoe kunnen buurtgenoten zich voorbereiden op minder ondersteuning bij wonen en zorg?”. Dat leidde tot zes thema’s:

  1. Gezond blijven: meer sportieve activiteiten organiseren, zoals wandelingen, fietstochten, groepszwemmen, gymnastiek en yogalessen; maar ook preventieve zorg zoals valpreventie, beweegoefeningen, enzovoort. Daarvoor moeten dan ook meer ruimten beschikbaar komen.
  2. Digitale actie: iedere buurtgenoot in staat stellen basisvaardigheden te verwerven op de smartphone, zodat antwoorden zoals “kijk in de app“, “dat kunt u op de website vinden” of “u moet zich eerst registreren” geen probleem opleveren.
  3. Buurtcontact: telefooncirkels, of spontane gespreksgroepen mogelijk maken zodat buren makkelijker bij elkaar aan kunnen kloppen.
  4. Gezamenlijk wonen en zorg organiseren: dat bleek een hele kluif.  Uit de discussie bleek dat we daarvoor eerst moeten verkennen hoe we met andere stadsdorpen dat kunnen oppakken. Daar zijn we nu mee bezig.
  5. Regelmatig samen maaltijden koken en/of eten,maar de vraag is waar we dat regelmatig kunnen doen. Misschien kunen we ons ook ergens bij aansluiten. Suggesties over plekken, frequentie, groepsgrootte en andere zaken zijn van harte welkom.
  6. Zoekmachine. Dat is de term die meestal voor Google wordt gebruikt. Maar zoek daar maar eens iets zinnigs voor hulp bij het invullen van een belasting- of toeslagenformulier, of iemand die even de was kan doen. Dan verdwaal je tussen al die kleine en grote bedrijven die tegen vergoeding wel iets willen doen, maar of dat helpt? Er zijn wel hier en daar stukjes informatie over de ‘sociale kaart’, maar die zijn in de praktijk weinig toegankelijk. Daar moet toch iets op te verzinnen zijn?

Gegevens

Datum:
21 maart
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Gerrit de Jager
Telefoon
0206224064
E-mail
kwartiermakers@stadsdorpweteringplus.nl

Locatie

Tweede Uitleg
Nieuwe Looiersstraat 29
Amsterdam, nl-nh 1017 VA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31641813878
Close Search Window
Naar de inhoud springen