Hand en spandiensten verlenen aan buurtgenoten

“Burenhulp” van Stadsdorp Wetering+ biedt hand- en spandiensten aan buurtgenoten die hulp nodig hebben. De groep Burenhulp wordt gerund door actieve buurtgenoten en wordt gecoördineerd door mede-stadsdorper Rineke van Daalen. Hand- en spandiensten zijn eenvoudige dingen waarvoor je normaal gesproken ook één van je buren kunt inschakelen. Als die niet beschikbaar zijn, dan kun je burenhulp bellen of mailen.

Hoe werkt het?

Als jij omhoog zit en echt even hulp nodig hebt, kun je een boodschap inspreken op telefoonnummer 020-7370092. Je kunt ook iemand vragen dat voor je te doen.  Als je belt, krijg je een antwoordapparaat, waarop je je naam en telefoonnummer kunt inspreken en je vraag kunt stellen. Dat antwoordapparaat wordt dagelijks afgeluisterd. Vervolgens zoeken we in de groep Burenhulp een vrijwilliger die beschikbaar is. Deze neemt  normaal gesproken binnen een dag contact met jou op. Je kunt ook mailen naar burenhulp@stadsdorpweteringplus.nl.

Er zijn gelukkig veel buurtgenoten die vrijwillig hulp willen bieden. We hebben inmiddels ook een flink aantal mensen kunnen helpen. Met boodschappen doen, begeleiden naar het ziekenhuis en andere klusjes. Vaak zijn de hulpvragers erg opgelucht en dankbaar dat ze er niet alleen voor staan. Daarmee maken we samen de buurt aantrekkelijk. Je kunt binnen ons stadsdorp rekenen op je buurtgenoten!

Gaat jouw vraag verder dan een hand- of spandienst?

Gaat het om iets ernstigers dan eenvoudige burenhulp, dan kun je het beste contact opnemen met het Buurtteam. Dat is een instelling van de Gemeente Amsterdam die op kleine schaal hulp verleent. Je kunt het Buurtteam bereiken op telefoonnummer 020-5573338. Als je dan ook vertelt dat je in onze buurt woont, kun je meestal een afspraak maken dichtbij in de buurt. Als je vraag over je gezondheid gaat, raden we je aan eerst je huisarts te bellen.

Close Search Window
Ga naar de inhoud