Onze cursussen worden aangekondigd in onze nieuwsbrief. Bij dat bericht wordt dan ook beschreven hoe je je kunt aanmelden. Zij zijn meestal gratis, maar je wordt wel gevraagd om je consumpties te betalen. Zij vinden meestal plaats in de Tweede Uitleg (Nieuwe Looiersstraat 29). Je kunt je ook al vast voor een cursus aanmelden via de knop hieronder. Dan kom je op de wachtlijst voor die cursus te staan.

Huisartsportaal en PGO leren gebruiken

Marjon Marres heeft samen met andere buurtbewoners onze training voor het gebruik van huisartsportalen gedaan. Met hulp van het huisartsportaal kun je het medisch dossier van je huisarts inzien, afspraken maken enzovoort.  Klik op de video startknop hierboven met Marion’s verhaal. Binnenkort gaan we ook aan de slag met  Persoonlijke Gezondheids Omgevingen (PGO’s). 

Wij organiseren ten minste één keer per jaar een training om een iPhone of een iPad te leren gebruiken. Cees Schreurs vertelt hierboven samen met anderen hoe de training hem bevallen is. De cursus neemt een aantal dagen in beslag. Als je dat wilt, krijg je een iPad mee om te oefenen.

Volg de nieuwsbrief van het stadsdorp of kijk in de agenda wanneer er weer een training georganiseerd wordt.  

In een levenstestament kun je je allerlei wensen regelen voor het geval dat je dat zelf niet kunt doen. Daarmee voorkom je o.a. dat wildvreemden iets kunnen gaan regelen. Het stadsdorp organiseert jaarlijks een workshop. Daarin leer je hoe je een levenstestament kunt maken. 

Volg de nieuwsbrief van het stadsdorp of kijk in de agenda wanneer er weer een training georganiseerd wordt. 

Bij voldoende belangstelling worden er salsa lessen georganiseerd. Deze zijn niet gratis: elke deelnemer doneert € 10 voor een goed doel.

Bij voldoende belangstelling bieden we eentraing aan voor beeldbellen of online-vergaderen. Deze cursus was erg populair tijdens de Corona-pandemie, maar is nog steeds beschikbaar.

help

Wij werken nu aan een training op maat voor buurtgenoten die geen  weg weten met computers of slimme telefoons. Daarvoor proberen we eerst te achterhalen wat er echt nodig is. Heb je een idee hoe dat moet worden aangepakt? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen!

computer

Bij voldoende belangstelling wordt maandelijks een digitaal trefpunt georganiseerd. Daar kun je terecht met je vragen als je computer of slimme telefoon niet doet wat je ervan verwacht. Zie de agenda van het stadsdorp voor details.

Binnenkort zullen we trainingen aanbieden voor het gebruik van het OLVG portaal. In samenwerking met het OLVG worden daarvoor hulpmiddelen ontwikkeld. Volg de nieuwsbrief voor de laatste informatie

PGO: Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Een PGO is een website of app op je telefoon of tablet waarmee je al je medische en andere zorggegevens kunt bekijken. Dus niet alleen die van de huisarts, maar ook van het ziekenhuis, de apotheek enzovoort. Die gegevens worden op een veilige manier verzonden van jouw zorgverlener naar jouw PGO. Jij bent eigenaar van die gegevens.

De ontwikkeling van PGO’s is een complex proces en gaat erg langzaam, maar het is aannemelijk dat in 2024 we allemaal over een PGO kunnen beschikken. Wil je al vast een kijkje nemen naar een voorbeeld? Klik dan op onderstaande knop.

Close Search Window
Naar de inhoud springen