PGO is een afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Dat is een app of website, waar je een kopie van  al je medische gegevens kunt bekijken. Deze gegevens staan in de computer bij verschillende zorgverleners. Via DigiD maak je verbinding met jouw zorgverlener. Daar haal je een kopie van je gegevens op een veilige manier naar jouw PGO.

Je kunt die gegevens niet alleen bekijken, maar ook delen met anderen of doorsturen naar een andere zorgverlener (bijvoorbeeld voor een tweede opinie).

Een veilige verbinding maken in je PGO kan alleen met zorgverleners die een MedMij-label hebben. Bijna elke huisarts in Nederland heeft een MedMij-label. 

medmij label

Ook komen er steeds meer ziekenhuizen, ggz-instellingen en andere zorginstellingen met een MedMij-label bij. Daardoor kun jij steeds meer medische gegevens in jouw PGO verzamelen. En wordt jouw PGO steeds completer.

Kan je al met PGO’s aan de slag?

Niet helemaal. Zij zijn nog in ontwikkeling. Het dossier van je huisarts kun je er meestal wel op vinden, maar van veel andere zorgverleners nog niet. Daar wordt op dit moment hard aan gewerkt. Maar het zal nog jaren duren voordat alles beschikbaar is.

Waarom zou je er nu al aandacht aan geven?

  1.  Om voorbereid te zijn op de toenemende digitalisering van de zorg
  2.  Om te leren waar je op moet letten als je een PGO kiest
  3.  Om – zolang het nog kan – invloed uit te oefenen op de inrichting van PGO’s
 

Wil je ook meedenken? Klik dan hier om mee te doen.

Er zijn verschillende PGO’s. Je zult er dus één moeten kiezen. Er is een website die je daarbij helpt (klik daarvoor op de knop onderaan).

Wij zullen in de naaste toekomst ook trainingen ontwikkelen die je leren een keuze te maken uit het aanbod.

Binnenkort komt een demonstratiemodel van een PGO beschikbaar. Die zullen we op deze plek publiceren.

Close Search Window
Ga naar de inhoud