Leesclubs

boekenclub2

Het stadsdorp telt vier leesclubs. Het aantal deelnemers aan een leesclub is beperkt tot ongeveer 8. De ervaring leert dat bij meer deelnemers de gesprekken niet goed op gang komen.

De deelnemers bepalen gezamenlijk het boek dat zij zullen bespreken. Die discussies verlopen informeel. Soms biedt iemand aan vooraf een korte samenvatting te maken met een aantal gesprekspunten.

Drie van de vier leesclubs kiezen hun boeken min of meer willekeurig. Één leesclub behandelt alleen non-fictie op politiek of historisch gebied. Hierboven en hieronder staan impressies van de titels die in de leesclubs aan de orde geweest zijn. 

leesclub non-fictie

Wil je ook meedoen met een leesclub? Neem dan contact met ons op door hierop te klikken. Beschrijf dan in je bericht wat voor soort boeken je graag zou willen lezen. Wij nemen dan contact op met de leesclubs. Het is mogelijk dat leesclubs “vol” zijn. Dat wil zeggen dat zij liever geen nieuwe leden aantrekken, omdat de groep dan te groot wordt om een goed gesprek te kunnen voeren. In dat geval gaan we aan de slag om meer leden te werven, zodat een nieuwe leesclub kan worden gevormd. Dat hebben we al eerder gedaan. Het kost even tijd, maar het lukt altijd.

Close Search Window
Ga naar de inhoud