laatste nieuws uit Stadsdorp Wetering+

Op deze plek vind je korte informatie over ontwikkelingen in ons stadsdorp. Voor de aankondigingen van onze activiteiten verwijzen we naar onze nieuwsbrieven. Als je die nog niet ontvangt kun je door te klikken op de hierna volgende uitgelichte tekst je abonneren op onze nieuwsbrieven. De nieuwsbrieven geven bijvoorbeeld informatie over de manier waarop je je kunt aanmelden voor onze activiteiten of speciale stadsdorpsbijeenkomsten. Daarnaast vind je ook informatie over andere activiteiten die we niet zelf organiseren.

Hieronder vind je de laatste informatie over speciale bijeenkomsten die het Stadsdorp Wetering+ organiseert. We proberen deze informatie zovaak mogelijk te actualiseren. Daarnaast vinden veel andere bijeenkomsten plaats, die op de pagina “activiteiten” (hierop klikken svp) van deze website beschreven worden. Door te klikken op deze tekst krijg je informatie over planning van deze reguliere activiteiten.

Door te klikken op deze tekst kom je op de weekagenda van de 55+ Sociëteit De Tweede Uitleg. Deze organisatie maakt geen deel uit van het stadsdorp, maar we werken wel nauw met hen samen.

Speciale bijeenkomsten van Stadsdorp Wetering+ voor de maand maart 2020

 

3 april 13:30 uur: leren deelnemen aan videoconferenties les 1

Deelnemers  aan deze online les leren hoe een videoconferentie werkt en hoe je er het beste gebruik van kunt maken. Deze les bestaat uit drie deellessen van elk een uur. Deze les is al volgeboekt. Nog geen deelnemer? Meld je dan aan via info@stadsdorpweteringplus.nl.

6 april 13:30 uur: leren deelnemen aan videoconferenties les 2

Deelnemers  aan deze online les leren hoe een videoconferentie werkt en hoe je er het beste gebruik van kunt maken. Deze les wordt in een grote groep uitgevoerd om te ervaren hoe online onderwijs werkt. Deze les is al volgeboekt. Nog geen deelnemer? Meld je dan aan via info@stadsdorpweteringplus.nl.

9 april 13:30 uur: herhaling cursus deelnemen aan videoconferenties les 1

(zie toelichting hierboven)

10 april 15:00 uur: betaalapps leren gebruiken les 1

Deelnemers  aan deze online les leren hoe zij de betaalapps van ABNAMRO en ING kunnen gebruiken om contactloos te betalen. Zij krijgen ook oefeningen met het gebruik van “tikkie” (een betaalverzoek aan iemand voor wie je iets betaald hebt).  Nog geen deelnemer? Meld je dan aan via info@stadsdorpweteringplus.nl.

14 april 13:30 uur: betaalapps leren gebruiken les 2

Dit is het vervolg op de eerdere les. Daarin evalueren we het resultaat van de oefeningen die daar zijn meegegeven aan  de deelnemers.

14 april 15:00 uur: eigen gespreksgroepen organiseren op internet les 1

In deze online les leren deelnemers hoe zij gebruik kunnen maken van gratis apps op smartphone of tablet voor het organiseren van kleine gespeksgroepen (met beeld) op internet. De deelnemers krijgen opdrachten mee, die in de volgend les op 17 april worden geëvalueerd.

15 april 13:30 uur: herhaling deelnemen aan videoconferenties les 2

(zie toelichting hierboven)

17 april 13:30 uur: waarom is het verstandig om een levenstestament te maken?

Deelnemers aan deze online bijeenkomst maken kennis met het levenstestament: waarom je dat nodig kunt hebben en wat je ermee kunt bereiken. Het onderscheid tussen het levenstestament en het ‘gewone’ testament krijgt ook ruim aandacht. Deelnemers krijgen ook vragen aangereikt om na te denken over wat zij eventueel in een levenstestament zouden kunnen opnemen. Bij voldoende belangstelling worden er online werkgroepen gevormd voor de ondersteuning van de uitwerking van de eigen ideeën. 

17 april 15:00 uur: eigen gespreksgroepen organiseren op internet les 2

In deze online les worden de opdrachten uit de eerste les op 14 april geëvalueerd.

20 april 10:00 uur : start iPad/iPhone cursusweek

Op maandag 20 april start de iPad/iPhone cursus. Deze cursus beslaat de hele week van maandag tot en met vrijdag. Omdat de beperkingen dan nog steeds van kracht zijn, zullen we de cursus online geven. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar

 

Terugblik op eerdere bijeenkomsten

Op 13december 2019 hebben we weer genoten van een vrolijke buurtmaaltijd

De buurtmaaltijd van 13 december was erg gezellig. De zaal was bijna helemaal vol. Helaas moesten we  ook stadsdorpsgenoten teleurstellen, alhoewel ze wel vóór de sluitingsdatum zich aanmeldden. We hebben jammer genoeg geen grotere zaal tot onze beschikking. Gelukig bleek dit keer door een iets andere inrichting  van de zaal iets meer ruimte te zijn om van plaats te wisselen.

Bert de Myttenaere vertelde op zijn eigen wijze een prachtig kerstverhaal waar de zaal van smulde. De piano liet het afweten. Maar gelukkig bleek een aantal aanwezigen spontaan bereid om een lied te zingen of een gedicht voor te dragen. Joost Nuissl leidde ons naar Zandvoort met een prachtig melodrama op het strand. Wendie Shaffer vergastte ons op een traditioneel Engels kerstlied met een schets van de profane versie die studenten plegen te zingen. Bert Demyttenaere droeg ook een gedicht voor uit zijn bundel “Een appelboom groeide uit zijn mond”.

Gerrit de Jager moedigde de zaal aan om binnen het stadsdorp op straatniveau kleine evenementen te organiseren, zoals een straatborrel of ‘stoepeten’.  Een aantal deelnemers heeft via de placemats gemeld dat zij dat willen gaan oppakken. Daarnaast leverde de respons op de ideeën op de placemats weer veel leuke reacties. Wij zullen die in de nieuwsbrief van het Stadsdorp opvolgen. Je kunt ook meedoen. Het kost niet veel tijd. Iedereen kan wel iets doen om samen met andere stadsdorpsgenoten een betere toekomst mogelijk te maken. Aanmelden kan per telefoon (020-7371427) of via ons mailadres (kwartiermakers@stadsdorpweteringplus.nl).

De maaltijd werd weer verzorgd door Marleen Kookt. Het hoofdgerecht bestond  dit keer uit “shahi paneer” (zachte superjonge witte kaas in tomaten / amandel curry) met gobi matar (kruidige bloemkool met doperwtjes in saus), kruidenrijst en raita (dat is een Indiase yoghurtsaus met komkommer en verse munt ). Een heerlijk luchtige chocolademousse met daarop witte chocolade mousse vormde een mooi sluitstuk.

Hieronder vind je de foto’s die Myrthe Diekema tijdens het feest gemaakt heeft. Zij heeft rekening gehouden met de eventuele wensen om niet gefotografeerd te worden. Mochten  die per abuis over het hoofd gezien zijn, dan kun je altijd bezwaar maken tegen een foto door ons daarover een mailtje te sturen.  Door te klikken op een foto krijg je die in het groot te zien. Je kunt hem (uitsluitend voor persoonlijk gebruik) ook downloaden door met je rechter muisknop de foto te selecteren en “opslaan als” te kiezen.