laatste nieuws uit Stadsdorp Wetering+

Op deze plek vind je korte informatie over ontwikkelingen in ons stadsdorp. Voor een uitgebreider overzicht verwijzen we naar onze nieuwsbrieven. Als je die nog niet ontvangt kun je door te klikken op de hierna volgende uitgelichte tekst je abonneren op onze nieuwsbrieven.

Hieronder vind je de agenda van het Stadsdorp Wetering+ met informatie over de extra bijeenkomsten die het stadsdorp organiseert naast de overige activiteiten. Deze overige activiteiten staan op de pagina “activiteiten” van deze website. Door te klikken op deze tekst kom je op de weekagenda van de 55+ Sociëteit De Tweede Uitleg.

Agenda Stadsdorp Wetering+ voor de maand november:

1 november 15:00 uur Tweede Uitleg

Nilke Duinkerken (Ergo Dichtbij) vertelt wat je kunt doen om vallen in huis zoveel mogelijk te voorkomen. Valongelukken in huis zijn een belangrijke oorzaak van spoedopnames in het ziekenhuis: er komen maar liefst 190 ouderen per dag met valletsels in het ziekenhuis terecht. Dus het is echt zinvol om daar aandacht aan te geven.

Nilke Duinkerken zal ook een aantal apparaten laten zien en demonstreren die je huis ‘slimmer’ maken en hoe je daarmee om kunt gaan.

10 november Amstelveld

Start fietstour van Stadsdorp Wetering+. Voor meer informatie verwijzen we naar de nieuwsbrief van Stadsdorp WEtering+.

15 november 14:00 uur Tweede Uitleg

Stand van zaken PGO-voorlichting voor de stadsdorpen. Het PGO-team zal belangstellenden bijpraten over de voortgang. Daarnaast zal een externe spreker een demonstratie verzorgen van de manier waarop een PGO werkt bij het maken van afspraken met zorgverleners en ondersteuners. Nadere info volgt in de volgende nieuwsbrief

20 november 10:00 uur HTIB (Eerste Weteringplantsoen 2c)

Annelie Houbenorganiseert in samenwerking met BLOOM een cursus bloemschikken. Bij de workshops maak je onder begeleiding een eigen bloemenarrangement. Je bloemenarrangement neem je na afloop mee naar huis.

Op 14 juni 2019 hebben we weer genoten van een mooie buurtmaaltijd

De buurtmaaltijd van 14 juni was erg gezellig. De zaal was bijna helemaal vol. Helaas moesten we  ook stadsdorpsgenoten teleurstellen, alhoewel ze wel vóór de sluitingsdatum zich aanmeldden. We hebben jammer genoeg geen grotere zaal tot onze beschikking. Helaas was er ook een aantal stadsdorpsgenoten afwezig die wel een plekje hadden gereserveerd.

Marjet Dirkzwager bracht een mooie ballade “Amsterdam”  (op eigen tekst, vrij naar Billy Joël)  ten gehore. Bert Demyttenaere zong een prachtig Antwerps lied en droeg op verzoek van de zaal een gedicht “Druk, druk, druk”  voor uit zijn dichtbundel  “..een appelboom groeit uit zijn mond”. Beide artiesten verdienden extra applaus omdat zij bijna op de dag zelf werden gevraagd voor een optreden. En dat kregen ze ook! Carel Petersen verzorgde de pianobegeleiding.

Gerrit de Jager moedigde de zaal aan om in stadsdorpverband actie te ondernemen om minder afhankelijk te worden van anderen als het wat minder gaat. Verschillende stadsdorpsgenoten hebben zich daarvoor inmiddels aangemeld. Je kunt ook meedoen. Het kost niet veel tijd. Iedereen kan wel iets doen om samen met andere stadsdorpsgenoten een betere toekomst mogelijk te maken. Aanmelden kan per telefoon (020-7371427) of via ons mailadres (kwartiermakers@stadsdorpweteringplus.nl).

De maaltijd werd weer verzorgd door Marleen Kookt. Het hoofdgerecht bestond  dit keer uit Moorse groente stoofschotel: een rijke groentestoof van aubergine, champignons, tomaten en knapperige spinazie met rozemarijn en een vleugje saffraan met een plat taartje van couscous. Het dessert was een heerlijk luchtige chocolademousse met daarop stukjes witte chocolade.

Hieronder vind je de foto’s die Peter Venema tijdens het feest gemaakt heeft. We hebben geprobeerd om voor elke foto toestemming te krijgen, maar mochten we die niet verkregen hebben dan kun je altijd bezwaar maken tegen een foto door ons daarover een mailtje te sturen.  Door te klikken op een foto krijg je die in het groot te zien. Je kunt hem (uitsluitend voor persoonlijk gebruik) ook downloaden door met je rechter muisknop de foto te selecteren en “opslaan als” te kiezen.