over ons stadsdorp

Stadsdorp Wetering+ beslaat een groter gebied dan de Weteringbuurt. Het is een initiatief van buren uit de Weteringbuurt, de Noorderbuurt, Den Texbuurt en de directe omgeving. Dit kaartje geeft ruwweg aan waar onze deelnemers wonen. Onze deelnemers komen dus ook uit de Kerkstraat, de Lange Leidsedwarsstraat en de Utrechtsedwarsstraat. Als zich buutbewoners aanmelden uit straten waar ook een ander stadsdorp actief is, wijzen wij hen op het bestaan van dat stadsdorp, maar het staat hen natuurlijk vrij om zich bij ons of het andere stadsdorp aan te sluiten (en soms allebei).

Stadsdorpsgenoten willen hun buurten een dorpsomgeving bieden.  Buren in het stadsdorp leren elkaar nog beter kennen, nemen deel aan gezamenlijke activiteiten en bieden elkaar hulp wanneer dat nodig is. Met elkaar, voor elkaar en buiten de bureaucratische kanalen om.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stadsdorpsgenoten stellen zelf vast wat zij belangrijk vinden of nodig hebben. Iedereen doet wat hij of zij kan. Zij organiseren zelf de verbinding tussen vraag en aanbod. Wie kent de buurt immers beter dan de mensen die er wonen? Hieronder treft u een aantal kaders die een beeld geven van dingen die wij in de afgelopen tijd gedaan hebben. Verder vertellen we iets over binnenbuurten, de samenstelling van het bestuur en vindt u links naar onze stichtingsdocumenten en de privacyverklaring. Dat laatste document beschrijft hoe wij ervoor zorg dragen dat de persoonsgegevens beschermd worden die het stadsdorp verzamelt om zijn werk te kunnen doen.

Op deze plek vind je korte informatie over ontwikkelingen in ons stadsdorp. Voor de aankondigingen van onze activiteiten verwijzen we
lees verder
Woon je thuis, maar heb je zorg of ondersteuning nodig die je niet zelf in de eigen omgeving kunt regelen?
lees verder
1ste: Christus kijkt toe Hierboven vind je foto's uit ons stadsdorp die buurtbewoners in het kader van een fotowedstrijd gemaakt
lees verder
Niet alle deelnemers van Stadsdorp Wetering+ zullen elkaar "van nabij” kennen. Daarvoor is de schaal van het Stadsdorp te groot.
lees verder
Hier vind je kaders met verslagen van informatieve themabijeenkomsten van het stadsdorp die niet in één van de andere pagina's
lees verder
Op deze pagina vindt u de samenstelling van het bestuur, stichtingsdocumenten, jaarverslagen en de privacyverklaring van het Stadsdorp Wetering+  
lees verder

 

Algemene informatie over stadsdorpen in Amsterdam

Deze link (klikken op deze tekst) brengt u op een YouTube weergave van een bijdrage van Gerrit de Jager (één van de kwartiermakers van Stadsdorp Wetering+) over de stadsdorpen in het algemeen. Deze lezing werd gegeven in Pakhuis De Zwijger op 7 december 2016.

Hieronder vindt u een plattegrond waarop met cijfers de vindplaats van andere stadsdorpen is aangegeven. De namen en webadressen van die stadsdorpen staan onder de plattegrond. Het Roze Stadsdorp (https://www.rozestadsdorp.amsterdam/) staat niet op de kaart omdat dat over de stad verspreid is. Er is ook een algemene website met informatie over de stadsdorpen in Amsterdam: www.stadsdorpenamsterdam.nl.

De lijst met stadsdorpen:

1 Buurt 7 http://www.stadsdorpbuurt7.nl/buurt7
2 Centrum-Oost https://www.stadsdorpcentrumoost.nl/
3 De Pijp https://stadsdorpdepijp.com/
4 Elsrijk http://www.stadsdorpelsrijk.nl/
5 Geerdinkhof http://www.stadsdorpgeerdinkhof.nl/geerdinkhof
6 Gracht en Straatjes http://stadsdorpgrachtenstraatjes.nl/sgs
7 Harmoniebuurt http://www.harmoniebuurt.nl/
8 IJburg https://stadsdorpijburg.nl/
9 Java-eiland http://www.stadsdorpjava-eiland.nl/javaeiland
10 KNSM-eiland http://stadsdorpknsm.nl/
11 Landsmeer (geen informatie)
12 Nieuwmarkt https://www.stadsdorpnieuwmarkt.nl/
13 Noord-Jordaan http://www.stadsdorpnoordjordaan.nl/noordjordaan
14 Olympia https://stadsdorp-olympia.nl/
15 Ouderkerk https://coherente.nl/buurtdorp
16 Overtoomse Sluis http://www.stadsdorpovertoomsesluis.nl/overtoomsesluis
17 Postjesbuurt http://www.stadsdorppostjesbuurt.nl/spb
18 Rivierenbuurt https://www.stadsdorprivierenbuurt.nl/
19 Utrechtsestraat http://www.stadsdorputrechtsestraat.nl/sus
20 Vondeldorp https://stadsdorpvondelpark.nl/
21 VondelHelmers http://www.stadsdorpvondelhelmers.nl/vh
22 Westerdok http://www.stadsdorpwesterdok.nl/
23 Westerpark https://www.stadsdorpwesterpark.nl/Westerpark
24 Wetering+ https://stadsdorpweteringplus.nl/
25 Zuid https://www.stadsdorpzuid.nl/
26 Zuid-Oost stadsdorpzuidoost@gmail.com

Geef een antwoord