ondersteuning zoektocht naar nieuwe sociale huurwoning

Uit gesprekken met de bestuurscommissie blijkt dat het soms lastig is om sociale huurwoningen toe te wijzen aan de categorie woningzoekers die daar het meest voor in aanmerking komt. Dat geldt in het bijzonder voor woningen die geschikt zijn voor ouderen. In sommige gevallen worden de woningen aan andere belangstellenden toegewezen.

Om een betere aansluiting te krijgen tussen vraag en aanbod hebben de gezamenlijke stadsdorpen in Stadsdeel Centrum daarom besloten een “wachtlijst” te ontwikkelen voor oudere buurtbewoners die willen verhuizen naar een meer geschikte sociale huurwoning.  Zij kunnen zich bij ons melden. Wij gaan dan in gesprek met hen na of zij in principe volgens de bestaande regels in aanmerking komen voor een aangepaste sociale huurwoning. Als dat het geval is, melden we hen aan bij de dienst !WOON, die dan het stokje overneemt.

De dienst !WOON zorgt dan vervolgens dat er een wooncoach langskomt om een beeld te krijgen van de woonsituatie en de eventuele urgentie van een nieuwe woning. In het gesprek tussen de wooncoach en de stadsdorpsgenoot wordt dan gezocht naar de best beschikbare oplossing.  Inmiddels hebben zich al buurtgenoten aangemeld.

Als je ook geïnteresseerd bent, vul dan het onderstaande contactformulier in. Wij vragen je om alle velden in te vullen, omdat we die informatie nodig hebben voor de vervolgstappen. Wij nemen binnen een week  na ontvangst van het formulier contact met je op.

 

CONTACT FORMULIER

Dit is van groot belang om te bepalen of u in aanmerking komt voor een snelle procedure.