vorige berichten

er komt weer een nieuw buurtfeest aan!

Op vrijdag 15 juni 2018 organiseren we weer een nieuwe buurtmaaltijd. De voorbereidingen zijn in volle gang. Volg onze nieuwsbrieven voor nadere informatie. Hier vind je een link naar de plek waar je je op onze nieuwsbrieven kunt abonneren. Als je op de uitgelichte tekst klikt kom je daar vanzelf terecht.

 

website vernieuwd: een snellere manier om vragen en antwoorden bij elkaar te brengen

De website van Stadsdorp Wetering+ is vernieuwd. Behalve een verbeterde vormgeving zijn er twee grote stappen gemaakt:

In de eerste plaats denken we een oplossing gevonden te hebben voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod in het stadsdorp. De aanpak met gekleurde papiertjes tijdens bijeenkomsten bleek niet langer te werken. We hebben nu lang gesleuteld aan een stadsdorpsforum, dat uitsluitend toegankelijk is voor stadsdorpsgenoten. Op dat forum kun je vragen stellen, overbodig meubilair of gereedschap aanbieden, oproepen doen om ergens naar toe te gaan enzovoort. Om daarvan gebruik te kunnen maken, moet je je eerst registreren als deelnemer van het stadsdorp. Op de website wordt uitgelegd hoe je dat kunt doen. Er zijn ook video’s op geplaatst die tekst en uitleg geven. Mocht het niet soepel lopen dan kun je ook gebruik maken van de ondersteuning die op 1 december om 13:30 uur in de Tweede Uitleg wordt geboden (zie onze agenda onderaan deze pagina).

In de tweede plaats hebben we meer informatie geplaatst over manieren waarop je ook op langere termijn prettig thuis kunt blijven wonen. We hebben geprobeerd dat zo toegankelijk mogelijk te maken als ons mogelijk was. Mochten we daar toch niet goed in geslaagd zijn, dan horen we dat graag. We stellen jullie commentaar zeer op prijs!

 

Buurtmaaltijd van 1 november 2017 was een groot succes

De belangstelling voor de buurtmaaltijd op 1 november was erg groot. Helaas konden we niet iedereen een plek geven, omdat de ruimte binnen het HTIB niet meer dan 90 personen kan herbergen. Het hoofdgerecht werd verzorgd door ‘Marleen Kookt’. De vegetarische moussaka viel zeer in de smaak. Voor veel stadsdorpsgenoten was die echt een ontdekking! Natuurlijk was de taart die Cees en Petra Holtkamp hadden gemaakt een topper. Die vond dan ook gretig aftrek. Hieronder vind je een ‘diavoorstelling’ van de foto’s die Peter Venema gemaakt heeft.  De diavoorstelling start automatisch. Door op de pauzeknop te klikken (twee verticale streepjes) kun je de voorstelling stopzetten. Als je een kopie van bepaalde foto’s wilt hebben, kun je – met vermelding van het bijbehorende nummer – een bericht sturen naar buurtfeest@stadsdorpweteringplus.nl.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

lentemaaltijd op 21 maart 2017

De lentemaaltijd was een succes. Dit keer werd de maaltijd verzorgd door onze buurtgenoot Vincent Carelz met zijn collega’s van HotMamaHot Catering. Die maaltijd viel zeer in de smaak. De overgebleven “sticky toffee” puddingen  vonden na afloop nog gretig aftrek. Tijdens de maaltijd hebben we met korte pitches iedereen bijgepraat over burenhulp, de nieuwe leesclub, het populismedebat Wetering Groen en de verkenning van mobiliteitsbelemmerende obstakels in de buurt. Hieronder staan enkele foto’s die Peter Venema tijdens het feest gemaakt heeft.


Tijdens de maaltijd uitleg over nieuwe buurtactiviteiten en over Wetering Groen. Voor wie meer wil weten, verwijzen we naar de nieuwsbrief of naar de activiteiten pagina van deze website.

We hebben ook geprobeerd om stadsdorpsgenoten via willekeurige wederzijdse uitnodigingen met elkaar in contact te brengen, maar dat lukte maar ten dele. Gelukkig hebben we van nieuwe bezoekers te horen gekregen dat ze zich geen moment verveeld hebben.

de felicitatieclub is van start gegaan

Daan van den Briel en Marijke Slagveld (zie foto) hebben het initiatief genomen om met buurtgenoten die de 75-jarige of 80-jarige leeftijd bereiken contact te leggen.

Met hulp van de maatschappelijke dienstverlener Centram sturen zij een brief naar de jarigen. Daarin bieden zij aan langs te komen met een aardigheidje of – als dat beter uitkomt – een afspraak te maken in een café in de buurt. Zij beginnen op kleine schaal om te zien of dit initiatief aanslaat.

felicitatieclub

buurtfeest op 11 oktober 2016

Met ruim zeventig buurtgenoten hebben we dinsdag 11 oktober weer onze halfjaarlijkse Stadsdorpsmaaltijd gevierd. Een goede gewoonte slaat aan!  Het was weer een goed moment om bij te praten met bekenden en nieuwe buurtbewoners te leren kennen. Onder genot van een vegetarische lasagne met salade en een toetje van MarleenKookt ontsponnen zich levendige gesprekken. Aan het einde van de maaltijd hebben veel buurtgenoten van de gelegenheid gebruik gemaakt om zich aan te sluiten bij één van de activiteiten in ons stadsdorp. Er zullen weer nieuwe groepen worden gevormd.

Marjella van der Zee en Olga Lackamp hebben verteld over  de burenhulplijn en Gerrit de Jager iets over de themabijeenkomsten  “Langer Thuis Wonen”(zie info blok verder op deze pagina).

Maar we hebben het kort gehouden.  Er was ook verstrooiing: een Vlaamse ballade, gezongen door Bert Demyetenaere; een voordracht over „ Marcootje” van Wim Sonneveld van de hand van Annelie; en de twee licht gebrouilleerde diva’s Elena en Alice zongen min of meer gezamenlijk “Happy Days”.

Hieronder staan foto’s die Peter Venema gemaakt heeft.

 

Midwinterfeest 3 februari 2016

„Volle bak” was het op woensdagavond 3 februari op het Midwinterfeest. Ruim 80 buurtbewoners ontmoetten elkaar bij een heerlijke soepmaaltijd van Marleen Kookt, afgerond met een breed assortiment gebak, gemaakt én opgediend door de onvolprezen Cees Holtkamp.  Muzikale ontvangst en intermezzo’s werden verzorgd door buurtgenoten: Het duo de “Hollandse Meesters”: voor het betere lied, begeleid met Contrabas en Gitaar, en een delegatie van het buurtkoor „Het-koor-gaat-door”
Maar naast gezelligheid en elkaar wederzien was de avond natuurlijk vooral ook bedoeld om het nabuurschap in Stadsdorp Weteringplus en verdere impuls te geven: om buurtgenoten te informeren over activiteitenvan van het Stadsdorp en te inspireren tot deelname. De zaal van het HTIB was daartoe ingericht als informatiemarkt. Aan de kramen hingen in groot formaat kleurige posters met informatie over reeds lopende – en voorgenomen activiteiten. Met foto van de deelnemers. Weer een staaltje vakmanschap van Gerrit en Peter. Zo kon je langslopend kennismaken met: twee leesclubs,
een filmclub, de architectuurwandelingen, de museumclub, de vegetarische eetclub, de buurtborrel. Op alle kramen lagen inschrijfformulieren.
Ervaringen van de club „Burenhulp” werden aan de zaal gepresenteerd door Olga en Marjella: uit de stand van zaken en enkele anekdotes blijkt dat een toegewijd groepje buurtbewoners klaar staat om in te springen bij hulpvragen. Het aanbod is er. De vraag mag best wat groeien.
In korte interviews door spreekstalmeester Wybe werden nieuwe initiatieven door de trekkers toegelicht. Een wandelclub voor senioren (Ursula), koffietafel (Ans), restaurants ontdekken (Bert), Stadswandelingen met na afloop bezoek aan de bakkerij (Cees Holtkamp) waar (citaat Cees) „altijd wel wat overblijft dat mislukt is..”
Verder maakte Frans ons attent op een aantal thema-bijeenkomsten: Ipad cursus, hulp bij digitale belastingaangifte, uitwisseling ervaringen langer thuiswonend.
De avond leverde 39 aanmeldingen voor de verschillende activiteiten op! Inschrijven blijft ook nu nog mogelijk via deze nieuwsbrief.
Terugblikkend:  Een mooie avond, met volle bak dus. Toch ook is een aantal mensen dat zich had opgegeven niet verschenen. Omdat wij organiseren en inkopen op aantal aanmelders leverde dat wat spanning op in de begroting. Graag dus vroegtijdig afzeggen als je onverhoopt verhinderd bent. Een puntje van aandacht voor volgende keren.
Want volgende keren, die komen er. Deze avond gaf daartoe weer alle aanleiding!

 

 

Zomerfeest 26 augustus 2016

 

P1070270P1070265P1070198P1070118P1070082P1070100P1070228P1070224P1070129P1070203P1070256P1070247P1070085P1070106P1070267P1070275