binnenbuurten

Niet alle deelnemers van Stadsdorp Wetering+ zullen elkaar “van nabij” kennen. Daarvoor is de schaal van het Stadsdorp te groot. Die schaal heb je wel nodig om goed te kunnen organiseren, belangrijke thema’s (zoals bijvoorbeeld de wijkzorg) goed aan te pakken en om het Stadsdorp naar buiten toe te presenteren.

Voor nabuurschap op kleinere schaal, in de zin van het elkaar snel even helpen wanneer dat nodig is, of om op straatniveau iets leuks met elkaar te organiseren, is een buurt – of zelfs straatniveau meer passend. Wij spreken dan van „binnenbuurten”.  Binnenbuurten organiseren borrels en soms ontstaat er een spontaan een ‘stoepetentje’. Straatgenoten houden elkaar op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen (denk aan straatafsluitingen, acties tegen overlast van toeristen enzovoort).

Wij denken dat in elke binnenbuurt of straat een paar bewoners te vinden zijn die de boel kunnen aanzwengelen. Het is leuk om te doen en het kost erg weinig tijd.

Op de kaart hieronder staan met oranje lijnen de straten aangegeven waar zich inmiddels binnenbuurten hebben gevormd. Wil je je aansluiten bij één van die binnenbuurten, of wil je in een andere straat een binnenbuurt starten, laat het ons weten via het mailadres:

kwartiermakers@stadsdorpweteringplus.nl 

Dan zorgen wij dat je met een aantal buurtgenoten in contact komt.

 

 

Geef een reactie