Agenda Stadsdorp Wetering+

Naast de gebruikelijke activiteiten van de leesclubs, filmclubs, museumgroep, en zo voort (zie activiteitenpagina) zijn de volgende activiteiten gepland:

 

* 1 december, 13:30 uur introductie tot stadsdorpsforum (TU)

Op de vernieuwde website is een stadsdorpsforum geplaatst, waarop buurtgenoten vragen kunnen stellen over vaklieden die zij nodig hebben, dingen aan elkaar kunnen uitlenen, oproepen kunnen doen om bijvoorbeeld met elkaar ergens te gaan eten of naar een voorstelling te gaan. Om te verzekeren dat de vragen en antwoorden uitsluitend binnen het stadsdorp worden gewisseld, is het nodig om je te registreren op de website. Dat lichten we uitgebreid toe, onder andere met video’s (zie voorgaande uitgelichte tekst).

De bijeenkomst op 1 december van 13:30 tot 15:00 uur in de Tweede Uitleg heeft vooral tot doel om de verschillende mogelijkheden van het forum te verkennen. Je hoeft je niet vooraf aan te melden.

* 1 december, 15:00 uur Project Technologie-in-huis (TU)

Aansluitend aan voorgaande bijeenkomst organiseren we een voorlichting over het project “Technologie in huis”. Dit project heeft tot doel gebruikerservaring te ontwikkelen bij de inzet van technologie in de eigen woning die het mogelijk maakt op langere termijn op een prettige manier thuis te kunnen blijven wonen. Het gaat vooral om applicaties die de gezondheid en het welbevinden bevorderen. Iedereen kan zich nog wel herinneren dat je ouders bij het verlaten van het huis vroeger de vraag stelden “Is de gaskraan wel dicht?”. Dat soort dingen, maar ook bijvoorbeeld de vraag of het keukenraam nog openstaat, kun je tegenwoordig met behulp van technologie op je iPhone op afstand te weten komen.

Er is een overvloed aan applicaties en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Dit project heeft tot doel helderheid te scheppen en de weg te effenen naar de inzet van veilige en betrouwbare toepassingen die niet al te ingewikkeld zijn. Op deze plek (zie uitgelichte tekst) kun je meer informatie vinden.

*8 december, 14:00 uur : Hoe ouderenvriendelijk gaan we Amsterdam Centrum maken? (Boekmanzaal, Stadhuis, Waterlooplein 1)

Een rapportage over het onderzoek dat de Ouderen Adviesraad (Centrum) in samenwerking met de stadsdorpen heeft georganiseerd over de toegankelijkheid van de publieke ruimte. Na de pauze wordt ook gediscussieerd over nieuwe ideeën, zoals ‘shared space’, waarbij verschillende verkeersdeelnemers gebruik maken van dezelfde ruimte.

 

De agenda van de Tweede UItleg (Nieuwe Looiersstraat 29) kun je vinden door op deze tekst te klikken.