Agenda Stadsdorp Wetering+

Naast de gebruikelijke activiteiten van de leesclubs, filmclubs, museumgroep, en zo voort (zie activiteitenpagina) zijn de volgende activiteiten gepland:

 

*22 februari, 15:00 uur veiligheid in en om het huis (HTIB, Eerste Weteringplantsoen 2c)

Veiligheid in en om de eigen woning is belangrijk. Met eenvoudige aanpassingen kan een hoop ellende voorkomen worden. Wij hebben de heer de Kruijf, medewerker preventie van de brandweer Amsterdam-Amstelland , uitgenodigd om u te vertellen wat u zelf kunt doen om brand te voorkomen en hoe de brandweer u daarbij kan helpen.

Er zal aandacht zijn voor het aanbrengen van eenvoudige rook en/ of brandmelders, over vluchtroutes en wat te doen als er werkelijk brand zou uitbreken. Er is natuurlijk ruimte voor vragen en er zal ook een mogelijkheid zijn om een afspraak te maken voor een bezoek van een medewerker om specifiek over uw eigen specifieke woonomgeving te adviseren.

Toegang is gratis, koffie/ thee zijn voor eigen kosten aan de bar te verkrijgen

*2 maart, 13:30 uur digitaal trefpunt (TU)

Help! Hij doet het niet…
Veel mensen voelen zich hulpeloos als hun PC, tablet of smartphone niet doet wat zij verwachten. De zes deelnemers aan het digitale trefpunt gaan daar zelf wat aan doen. Zij gaan onder begeleiding zelf op zoek naar de oplossing van problemen die ze tegengekomen zijn. Centrale doelstelling is dus zelfredzaam worden op dit gebied. Zij komen in principe elke eerste vrijdag van de maand om 13:30 uur bijeen in de Tweede Uitleg. Doe ook mee en meld je aan!

*7 maart, 17:00 uur buurtborrel

Deze keer misschien op een nieuwe locatie die op 7 februari wordt bepaald. Sluit je aan!

*13 maart, 19:30 uur samen salsa leren dansen (TU) 

Na de proefles van 13 februari gaan we door om samen met Hector Pedreros salsa te leren dansen. Echt leuk om te doen.

*16 maart, 13:30 uur introductie tot de iPadcursus (TU)

Tijdens deze bijeenkomst krijgen de deelnemers informatie over de iPadcursus die in april zal starten. Een deelnemer van een eerdere cursus zal vertellen hoe hij of zij de cursus heeft ervaren. Daarnaast is er alle ruimte om vragen te stellen. Nadere  informatie over aanmelding, cursusdagen etc. staat in onze nieuwsbrief.

*22 maart, 15:00 uur veiligheid in en om het huis (HTIB, Eerste Weteringplantsoen 2c)
Op deze dag zal een medewerker van de politie ingaan op aspecten van het voorkomen van inbraak (via sloten, ramen en/ of deuren) en ook aandacht besteden aan inbraak op uw computer. Nadere informatie volgt in de nieuwsbrief van Stadsdorp Wetering+.

De agenda van de Tweede Uitleg (Nieuwe Looiersstraat 29) kun je vinden door op deze tekst te klikken.