vraag&aanbod in de buurt

Het stadsdorpsforum

Op deze pagina kunnen stadsdorpsgenoten die zich geregistreerd hebben op onze website vragen stellen en antwoorden geven. Als je je nog niet geregistreerd hebt, dan kun je dat alsnog doen door op deze uitgelichte tekst te klikken. Als de registratie niet onmiddellijk lukt, kun je ook op de volgende uitgelichte tekst klikken; die bevat een link naar een korte video met een toelichting op de registratie. Het stadsdorpsforum kan gaan om de meest uiteenlopende onderwerpen. Vragen naar hulp bij het aansluiten van apparatuur, het oplossen van een probleem met de computer of naar iemand die tijdelijk even op de poes kan passen als je een weekje weggaat. Het kan ook gaan om aanbod, zoals het beschikbaar stellen van apparatuur of het verlenen van een dienst. Denk bij het eerste aan een hogedrukspuit of bij het tweede aan planten water geven bij afwezigheid.

Maar het kan ook gaan om spontane acties, zoals een oproep om naar een lunchvoorstelling te gaan of naar een festival in de buurt. Wij zullen voor de start een paar categorieën maken om de vragen en antwoorden overzichtelijk te houden, maar laten de ontwikkeling graag aan de stadsdorpsgenoten over! Wij denken dat het gebruik van het forum voor zichzelf spreekt. Je kunt ook op de volgende uitgelichte tekst te klikken. Dan krijg je een korte video te zien over de manier waarop je het stadsdorpsforum kunt gebruiken.

We voegen ook een concreet voorbeeld toe over een concrete vraag (klikken op deze uitgelichte tekst).  Dus als je zin hebt om uit te gaan en een theaterstuk te zien, kun je dat in het forum opnemen. Het proces van vraag en antwoord gaat erg snel, want het is geheel geautomatiseerd.

Alle begin is moeilijk. Dus aarzel niet om ons een mailtje te sturen als het niet naar wens verloopt. We zullen ook een paar bijeenkomsten organiseren om stadsdorpsgenoten te helpen bij het gebruik van het stadsdorpforum.

Sommige vragen van stadsdorpsgenoten zullen het niveau van het stadsdorpforum overschrijden. Bijvoorbeeld als het gaat om werkzaamheden die niet gezien kunnen worden als een eenvoudige klus. In dat geval zou je kunnen kijken op de pagina ‘betrouwbare dienstverleners‘(klikken op voorgaande uitgelichte tekst) of daar een bedrijf genoemd wordt dat je zou kunnen inschakelen. Je kunt ook een vraag stellen op het stadsdorpforum in de categorie ‘wie weet’…?’ of een buurtgenoot iemand kent die voor jou werkzaamheden zou kunnen uitvoeren.

Sorry, alleen ingelogde gebruikers hebben toegang tot het forum.
Als u vragen of opmerkingen hebt over het stadsdorpforum als geheel (dus niet over onderwerpen die daarin aan de orde komen), dan kunt u hieronder een reactie plaatsen.

Geef een reactie